Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Βρώμη μουλιαστή με γιαούρτι

Βρώμη μουλιαστή με γιαούρτι
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Βρώμη.... το πρωινό των πρωταθλητών!
Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο για το βασικό συστατικό του πρωινού αυτού.
Το χειμώνα, έφτιαχνα έναν υπέροχο, ζεστό χυλό με τη βρώμη.
Τώρα, όμως, που άνοιξε ο καιρός, δεν έχω όρεξη για κάτι ζεστό. Προτιμώ ένα πιο δροσερό πρωινό.

Είχα ψάξει σε διάφορα blogs και κάπου είδα την ιδέα της μουλιασμένης σε γάλα από βραδίς βρώμης.
Και είπα να το δοκιμάσω και να πειραματιστώ.
Για μένα που δεν είμαι λάτρης του γιαουρτιού, είναι ό,τι πρέπει. Δίνει υφή στο γιαούρτι και αν πετύχουμε τη σωστή αναλογία βρώμης-γάλακτος, μαλακώνει τόσο ώστε να είναι και κάπως μαστιχωτή (όπως γίνεται στα μπισκότα βρώμης γιαμ γιαμ).
Ε, μετά, βάζουμε ό,τι θέλουμε: μέλι, ζάχαρη, μπαχαρικά, φρούτα (φρέσκα ή αποξηραμένα), ξηρούς καρπούς, ακόμα και καρύδα μπορούμε να ρίξουμε...
Το μέλι και η κανέλα είναι σιγουράκια για μένα. Έχω δοκιμάσει και με μήλο (μισό, γιατί το ολόκληρο μου έπεφτε πολύ), μπανάνα, αποξηραμένα blueberries, σταφίδες, μια φορά είχα ρίξει και λίγη τρούφα. Τελικά προτίμησα την πιο απλή εκδοχή, γιατί δυσκολευόμουν να το τελειώσω. Μου μένει να δοκιμάσω με λίγο κακάο για τη σοκολατένια εκδοχή, αλλά όλο το ξεχνάω.

Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε σε ένα μπολ τρεις κουταλιές της σούπας, γεμάτες, βρώμη.

Ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας γάλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Δεν πειράζει να σουπιάσει λίγο, θα το τραβήξει μια χαρά. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

Την επομένη, η βρώμη μας θα έχει απορροφήσει το γάλα και θα έχει φουσκώσει, κάπως έτσι:

Ρίχνουμε δύο ξέχυλες κουταλιές της σούπας γιαούρτι.

Και από πάνω ρίχνουμε ό,τι θέλουμε. Εγώ ρίχνω ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα.

Ανακατεύουμε καλά και το πρωινό μας είναι έτοιμο. Ίσως όχι πανέμορφο, αλλά σίγουρα θρεπτικό και πολύ χορταστικό.

Καλή επιτυχία!
Εκτυπώστε τη συνταγή!
Ορίστε και σε αποθηκεύσιμη μορφή:

Βρώμη μουλιαστή με γιαούρτι
από: smellslikebaking.blogspot.gr

Βρώμη μουλιαστή με γιαούρτι

Μερίδες: 1 μεγάλο μπολ
Χρόνος προετοιμασίας: ένα βράδυ και 10'
Θερμίδες: 351

Υλικά:
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες βρώμη
4-5 κουταλιές της σούπας γάλα χαμηλών λιπαρών
2 ξέχειλες κουταλιές της σούπας γιαούρτι 2% (λίγο λιγότερο από ένα κεσεδάκι)
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (προαιρετικά)
κανέλα (προαιρετικά)
άλλα υλικά της αρεσκείας μας (πχ άλλα μπαχαρικά, ζάχαρη, φρούτα φρέσκα ή αποξηραμένα, κακάο, κομμάτια σοκολάτας, ξηροί καρποί κλπ)
Εκτέλεση:
1) Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε σε ένα μπολ τη βρώμη και το γάλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Βάζουμε στο ψυγείο.
2) Την επομένη, βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο. Η βρώμη θα έχει απορροφήσει το γάλα και θα έχει φουσκώσει.
3) Ρίχνουμε το γιαούρτι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.


Σημειώσεις:
Αν θέλουμε τη βρώμη λιγότερο μαλακή, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας γάλα λιγότερο.
Ο υπολογισμός των θερμίδων έγινε στο myfithnesspal.com.
Ο υπολογισμός των θερμίδων έγινε για την εκδοχή με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα


Καλή επιτυχία!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου